Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρίες για μετακίνηση πλακών αμιάντου σε σχολείο


Μέχρι και τη Βουλή έφτασαν οι φωνές διαμαρτυρίας των γονιών που έχουν παιδιά στο Junior School και ανησυχούν για τα οικοδομικά έργα που άρχισαν σε αυτό και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μετακίνηση πλακών αμιάντου.


Με γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Νίκος Τορναρίτης καλεί τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να εξετάσει αμέσως τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δεν έχουν διαψευσθεί και αφορούν την ασφάλεια των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των έργων αντισεισμικής αναβάθμισης, που πραγματοποιείται στο σχολείο και ειδικά με την αφαίρεση του αμιάντου από τη στέγη του σχολείου.


Στο μεταξύ η διεύθυνση του σχολείου, με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει τους γονείς ότι μελετάται ο καλύτερος τρόπος για την αφαίρεση των πλακών αμιάντου και όπως διαβεβαιώνει, αυτό γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, τους συμβούλους υγείας και ασφαλείας του σχολείου και την ΑspectLtd, μια από τις πιο φημισμένες εταιρείες συμβούλων του Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα περιβαλλοντικής υγείας.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «όλοι αυτοί θα εισηγηθούν τα πιο κατάλληλα και ασφαλή μέτρα για την αφαίρεση του αμιάντου, τα οποία το σχολείο θα ακολουθήσει πιστά. Θα γίνουν περιβαλλοντικές δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι το σχολείο θα είναι απόλυτα ασφαλές με την ολοκλήρωση των εργασιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου